Jeugd en scholen

Omdat "Leven in Vrijheid' geen vanzelfsprekendheid is, wordt er extra aandacht aan het onderwerp gegeven op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Op landelijk niveau zal de Stichting 4 en 5 mei zich hiervoor inzetten, maar binnen de lokale activiteiten zal Stichting BING extra aandacht aan de jeugdige generaties geven.

BING ontwikkelt een speciale app voor de kinderen van de basisscholen in de gemeente Boxmeer, groep 7 en/of 8 (10-13 jaar). Met behulp van deze app kunnen kinderen een soort tocht maken door de gemeente Boxmeer en krijgen ze vanzelf met vraagstukken rond vrijheid, oorlog en herdenken te maken.

Gerard Sonnemans (schrijver van jeugdboeken) is met zijn team volop aan het werk een en ander in februari 2020 te presenteren.